Aktuality

Stávka učitelů ve středu 6. 11. 2019 – upravený provoz v ZŠ Mžany

V souladu se zákonem  č. 2/1991 Sb. – Zákon o kolektivním vyjednávání, se část pedagogických zaměstnanců Základní školy a mateřské školy, Mžany, okres Hradec Králové, ve středu 6. listopadu 2019 připojuje k jednodenní stávce vyhlášené Českomoravským odborovým svazem pracovníků školství s formulovanými požadavky pedagogické komory na zajištění kvalitních podmínek pro vzdělávání: 5 % hrubého domácího produktu pro školství, výrazné změny v nastavení inkluzivního vzdělávání, neschválení aktuální novely zákona o pedagogických pracovnících, 15 % navíc v roce 2020 pro pedagogy (z toho 10 % do tarifů). 

 

Ve středu 6. 11. 2019 se část učitelů naší školy připojí k celostátní stávce. Výuka bude v ten den omezená, ale ne zrušena. 

Dohled nad žáky bude plně zajištěn. Žákům bude v dopoledních hodinách poskytnut kvalitní náhradní program edukativního charakteru.

 

Ke stávce se připojila část zaměstnanců školy z řad pedagogů.

Z organizačních a dalších souvisejících důvodů odpadají tento den odpolední kroužky (budou uskutečněny v náhradním termínu).

Provoz školní družiny a mateřské školy nebude narušen.

 

Author:

Základní škola a mateřská škola, Mžany, okres Hradec Králové je málotřídní základní školou I. stupně a mateřskou školou poskytující profesionální služby ve výchově a vzdělávání předškolních dětí a žáků mladšího školního věku. Nabízíme služby kvalifikovaných pedagogů v estetickém a podnětném prostředí. Mžanská škola s jistotou zajistí kvalitní vzdělávání pro Vaše děti. Spokojenost a úspěch dětí je naším cílem i motivací.